Etelä-Savon Urheiluakatemian hallinto

Etelä-Savon Urheiluakatemian tavoitteena on yksittäisen urheilijan kokonaisvaltaisen valmentautumisen kehittäminen ja sovittaa yhteen kilpaurheilua harrastavien nuorten opiskelu ja kilpaurheilu. Lisäksi tavoitteena on akatemiavalmennuksen ja seuravalmennuksen ja lajien välisen yhteistyön tiivistäminen.

Etelä-Savon Urheiluakatemia käynnistyi Etelä-Savon ELY-keskuksen hankerahoituksella vuonna 2008. Hanketta hallinnoi 2008-2017 Tanhuvaaran urheiluopisto.

Tanhuvaaran Urheiluopiston ja Etelä-Savon Liikunta Ry:n kanssa sovittiin, että 1.8.2017 alkaen akatemian hallinnoinnista vastaa Etelä-Savon Liikunta Ry.

Etelä-Savon Urheiluakatemian hallinnoinnista vastaa Etelä-Savon liikunta Ry:n puolesta aluejohtaja Mari Makkonen. Etelä-Savon Urheiluakatemialla on johtoryhmä, jossa ovat mukana kaikkien toimintaympäristöjen edustus. Johtoryhmän tehtävänä toiminnan kehittäminen.

Etelä-Savon toimintaa ohjaa myös Olympiakomitean huippu urheiluyksikön alainen akatemiaohjelma, jonka toiminnalle ohjaamat kriteerit velvoittavat sovittua sisältöä. Etelä-Savon Urheiluakatemia saa toimintaansa Opetus ja Kulttuuriministeriön rahoitusta, joka määräytyy vuosittain liikuntaan suunnatusta budjetista.

Käytännön asioista Mikkelin, Pieksämäen, Mäntyharjun ja Juvan osalta hoitaa koordinaattori Kalle Husso. Savonlinnan Lukion osalta toimista vastaa Hannu Soini.

Rekisteriseloste (pdf)