Urheiluvalmennuksen tavoitteet ja toteutus

• Tavoitteena on sovittaa yhteen kilpaurheilua harrastavien nuorten opiskelu ja kilpaurheilun harrastaminen
• Urheiluvalmennuskurssit toteutetaan yhteistyössä Etelä-Savon urheiluakatemian kanssa

Valmennus

Akatemiavalmentajana toimii Mika Hyppönen ja hänen johdollaan tapahtuva Ominaisuusvalmennus 2 kertaa viikossa. Harjoitukset alkavat  vkolla 35 ja harjoitukset pidetään pitkällä välitunnilla ma ja to klo  11:00-12:00 aikavälillä. Harjoituspaikka ilmoitetaan Mikan toimesta. Mikäli harjoittelun yhteydessä on koulutunteja, huoltaja on velvollinen hakemaan vapautusta koulusta ja oppilas on velvollinen selvittämään opiskelun alle jääneet tehtävät ja suorittamaan ne hyväksytysti. Mikäli harjoituskerran aikana on esim kokeita tai muita oppimisen mittaavia tehtäviä, ne suoritetaan ensisijaisesti. Oppilailta myös edellytetään omatoimisuutta ja vastuuta koulumenestyksen turvaamiseksi.

valmentaja Mika Hyppönen mika.hypponen(at)juva.fi

 

Oppilaitokset

Yhtenäiskoulun Rehtori 

Olli Kossila

olli.kossila@juva.fi

 

 

Valintakriteerit urheiluvalmennukseen

  • hakeminen akatemiavalmennukseen tapahtuu viimeistään 27.4.2023 mennessä sähköisellä lomakkeella
  • Urheilijalta edellytetään seuraedustusta, kilpailemista, sitoutumista ja tavoitteellisuutta urheilemiseen. Seuraedustuksen kautta tulee olla kilapailemiseen sekä siihen liittyvä vakuutusturva tai henkilökohtainen tapaturmavakuutus joka kattaa mahdolliset tapaturmat urheiluvalmennuksessa. Akatemia ei erillisesti vakuuta harjoitustapahtumissa olevia urheilijoita.
  • https://etelasavonurheiluakatemia.fi/hakeminen/

Maksut

Urheiluvalmennukseen osallistuvalta peritään vuosittain akatemiapassimaksu. Akatemian passimaksun suuruus on 50€/lukuvuosi

Tukitoiminnot ja etuudet urheilijoille

  • Etelä-Savon Urheiluakatemian toteuttamat ominaisuustestit lukuvuoden aikana, mikäli valmennusryhmälle testit ovat hyödyksi. Päällekkäistä testaamista lajivalmennuksen kanssa ei toteuteta. Testaamisen tarve arvioidaan valmennuksen kanssa.
  • Testeinä on Kasva Urheilijaksi testistä, Sisupunnerrus, Sisuvatsa, 2 kg kuntopallon heitto alakautta, 20 m nopeus paikaltaan sekä piip juoksu. https://www.kasvaurheilijaksi.fi/ominaisuustesti. Testiin valmistautumista suositellaan.
  • Psyykkisen valmennuksen asiantuntijatoiminta https://etelasavonurheiluakatemia.fi/asiantuntijatoiminnat/ .
  • Sampolan Uimahallin ja kuntosalin veloitukseton käyttö akatemiaurheilijoille. Kuntosalille pääsyyn edellytetään 15 vuoden ikää. Akatemian kautta toimitetaan lista vastaanottoon, johon ilmoittautumalla urheilija pääsee sisään.
  • Metal Sport:lle -35% alennus salimaksusta.