Urheiluvalmennuksen tavoitteet ja toteutus

• Tavoitteena on sovittaa yhteen kilpaurheilua harrastavien nuorten opiskelu ja kilpaurheilun harrastaminen
• Urheiluvalmennuskurssit toteutetaan yhteistyössä Etelä-Savon urheiluakatemian kanssa

Valmennus

Akatemiavalmentajana toimii Mika Hyppönen ja hänen johdolla tapahtuva Ominaisuusvalmennus 2 kertaa viikossa. Alustavan suunnitelman mukaan harjoitukset pidetään pitkällä välitunnilla noin klo 11:15-12:15 aikavälillä, tämä suunnitelma on vielä alustava, harjoittelu voi olla myös aamuharjoittelua. Harjoituspaikka ja ajankohta ilmoitetaan Mikan toimesta. Mikäli harjoittelun yhteydessä on koulutunteja, huoltaja on velvollinen hakemaan vapautusta koulusta ja oppilas on velvollinen selvittämään opiskelun alle jääneet tehtävät ja suorittamaan ne hyväksytysti. Valmennus toteutuu mikäli ryhmään tulee riittävästi urheilijoita. Ryhmään tavoitellaan noin 14 urheilijaa.

 

Oppilaitokset

Yhtenäiskoulun Rehtori 

Olli Kossila

olli.kossila@juva.fi

 

 

Valintakriteerit urheiluvalmennukseen

  • hakeminen akatemiavalmennukseen tapahtuu viimeistään 31.5.2022 mennessä sähköisellä lomakkeella
  • Urheilijalta edellytetään seuraedustusta, kilpailemista, sitoutumista ja tavoitteellisuutta urheilemiseen. Seuraedustuksen kautta tulee olla kilapailemiseen sekä siihen liittyvä vakuutusturva tai henkilökohtainen tapaturmavakuutus joka kattaa mahdolliset tapaturmat urheiluvalmennuksessa. Akatemia ei erillisesti vakuuta harjoitustapahtumissa olevia urheilijoita.
  • https://etelasavonurheiluakatemia.fi/hakeminen/

Maksut

Urheiluvalmennukseen osallistuvalta peritään vuosittain akatemiapassimaksu. Akatemian passimaksun suuruus on 50€/lukuvuosi

Tukitoiminnot ja etuudet urheilijoille

  • Etelä-Savon Urheiluakatemian toteuttamat ominaisuustestit kaksi kertaa lukuvuoden aikana, mikäli valmennusryhmälle testit ovat hyödyksi. Päällekkäistä testaamista lajivalmennuksen kanssa ei toteuteta. Testaamisen tarve arvioidaan valmennuksen kanssa.
  • Testeinä on Kasva Urheilijaksi testistä, Sisupunnerrus, Sisuvatsa, 2 kg kuntopallon heitto alakautta, 20 m nopeus paikaltaan sekä piip juoksu. https://www.kasvaurheilijaksi.fi/ominaisuustesti. Urheilijoiden tulokset arvioidaan käyttämällä vertailupohjana Tanhuvaaran urheiluopiston testituloksia, joissa vertailupohjana on useita tuhansia testejä. Tulokset skaalautuvat sukupuolen ja iän mukaisesti. Testiin valmistautumista suositellaan.
  • Psyykkisen valmennuksen asiantuntijatoiminta https://etelasavonurheiluakatemia.fi/asiantuntijatoiminnat/ huom! syyslukukaudelle 2022 toiminta muuttuu Coronaria sopimukset purkaannuttua, tiedotetaan erillisesti toimintamallista.
  • Sampolan Uimahallin ja kuntosalin veloitukseton käyttö akatemiaurheilijoille. Kuntosalille pääsyyn edellytetään 15 vuoden ikää. Akatemian kautta toimitetaan lista vastaanottoon, johon ilmoittautumalla urheilija pääsee sisään.
  • Metal Sport:lle -35% alennus salimaksusta.