Urheiluvalmennuksen tavoitteet ja toteutus

• Tavoitteena on sovittaa yhteen kilpaurheilua harrastavien nuorten opiskelu ja kilpaurheilun harrastaminen
• Urheiluvalmennuskurssit toteutetaan yhteistyössä Etelä-Savon urheiluakatemian kanssa

Valmennus

Valmennus on sisällöltään ominaisuusvalmennusta (nopeus, voima, taito, liikkuvuus), huomioiden myös urheilijan henkilökohtaiset valmennusohjelmat, joihin sisältyviä harjoitteita voi suorittaa akatemian harjoitus ajankohtina valmentajan kanssa sopimalla. Harjoitukset ovat aamuisin klo 8:30 alkaen (viikonpäivä vaihtelee) ja tapahtuu pääsääntöisesti Kisalan tiloissa. Valmennuksesta vastaa Seppo Parta.

Oppilaitokset

Mäntyharjun Lukio

 Jyrki Taumala
Yhteyshenkilö
jyrki.taumala@edu.mantyharju.fi

Mäntyharjun Yhtenäiskoulu

Karri Hypen
Yhteyshenkilö
karri.hypen@edu.mantyharju.fi

Valintakriteerit urheiluvalmennukseen

  • hakeminen akatemiavalmennukseen tapahtuu viimeistään 26.5.2023 mennessä sähköisellä lomakkeella
  • https://etelasavonurheiluakatemia.fi/hakeminen/
  • hakemusten perusteella urheilijat kutsutaan haastatteluun ja  akatemia – testeihin. Testit järjestetään Mäntyharjulla elokuussa.
  • Testeinä on Kasva Urheilijaksi testistö www.kasvaurheilijaksi.fi/ominaisuustesti
  • Urheilijat valitaan akatemiaan hakemusten perusteella, joten sitoutumista ja tavoitteellisuutta vähintään kansalliselle tasolle edellytetään.
  • Akatemiaan valintaan vaikuttavat lajien valtakunnallisten ja alueellisten valmennusryhmien edustukset sekä menestys lajien kisoissa. Joukkuelajeissa huomioiden valtakunnalliset sarjatasot
  • Akatemiaan hakevat nuoret haastatellaan elokuussa 2023 ennen valintaa akatemiainfon 17.8.2023 yhteydessä. Akatemian valmennusryhmään otetaan 12 urheilijaa, tarvittaessa määrää voidaan tarkastaa ylöspäin, mikäli tavoitteellisten ja menestyneiden urheilijoiden määrä on suurempi. Mikäli ryhmään ei hakeudu riittävästi urheilijoita, ryhmää ei perusteta. Tämä määrä arvioidaan hakemusten perusteella. Tiiviillä harjoitusryhmällä tavoitellaan yksilöllisempää valmennusta, huomioiden henkilökohtaiset valmennusohjelmat
  • Torstaina 17.8.2023 klo 10:00 – 12:00 Kulttuurisalin lämpiössä infopalaveri ja haastattelut urheilijoille, myös huoltajat voivat osallistua halutessaan infoon.

Maksut

Urheiluvalmennukseen osallistuvalta peritään vuosittain akatemiapassimaksu. Valmennusmaksun suuruus lukuvuotta 2022-2023 koskien on 100€/urheilija. Maksu laskutetaan syyslukukaudella 50€ ja kevätlukukaudella 50€.

Testit

Etelä-Savon Urheiluakatemian toteuttamat ominaisuustestit kaksi kertaa lukuvuoden aikana. Testeistä sovitaan valmennuksen kanssa ja mikäli valmennusryhmässä testataan omien lajien kautta jo kattavasti, päällekkäisiä testitapahtumia ei suotta järjestetä.