Asiantuntijatoiminnot

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntijatoiminnan kuvaus allaolevan linkin kautta

https://kihuenergia.kihu.fi/tuotostiedostot/julkinen/2021_vil_asiantunti_sel17_34464.pdf

fysioterapeutti Tuula Sviili

Maanantaisin klo 14:30-16:00 on Saimaa Stadiumilla fysiomme Tuula Sviilin fysiovalmennus. Valmennus toteutetaan yksilöllisesti, eli Tuula antaa vinkkejä treenaamiseen ennalta ehkäisevästi ja mahdollisiin kuntoutumistilanteisiin loukkaantumisten jälkeen. Voit siis hakea vinkkejä jonkin fyysisen osa-alueen kehittämiseen vaikkei mikään vielä varsinaisesti olisi ongelmakohtaakaan.

Tällä pyrimme luomaan urheilijalle kykyä löytää kehittämiskohteet ja ennaltaehkäisemään loukkaantumisten tulemista

Valmennukseen otetaan mukaan 6-8 ennakkoon ilmoittautunut / kerta, jotta yksilöllinen ohjaus on mahdollista ja henkilökohtaiset ajat voidaan jakaa.

Maanantain pääsee osallistumaan kun ottaa yhteyttä Tuulaan puhelimitse (whatsup /soitto tms) 0505501828 tai s-postilla Tuula.penttinen94@gmail.com . Yhteydenotto aina mielellään edellisen viikon perjantaihin mennessä.

Kerro Tuulalle ainakin seuraavat tiedot ilmoittautumisen yhteydessä:

Nimi:

Ikä:

Lajitausta/laji:

Valmentaja (ainakin akatemiassa):

missä vamma/kipu tuntuu/sijaitsee?

Kuinka kauan vamma/kipu on ollut?

Missä liikkeessä kipu tuntuu?

Onko levossa kipua?

Onko vammaa käyty näyttämässä lääkärillä, jos on, mitä ohjeita on saatu?

Voiko harjoitella vammasta huolimatta?

Alla Tuulan liikkuvuusvideo harjoittelun tueksi:

 

Psyykkinen valmennus

Syyslukukaudella 2021 aloitamme Urheilupsykologi Saara Grönholmin luennolla 17.8 klo 16:00-17:30. Luennossa käydään läpi mitä psyykkinen valmennus on urheilijoille ja se toteutetaan etäyhteydellä, josta laitetaan linkki elokuun alussa.

Urheilijoilla on mahdollisuus päästä syyslukukauden aikana parittomilla viikoilla tiistaisin klo 15:00-17:00 - alkaen viikosta 35 -  Saaran ja psykologin Katja Rautulan vastaanotoille. Tapaamiset toteutetaan etäyhteyden avulla, koska Saaran ja Katjan työpisteet sijaitsevat Kuopiossa. Ajanvarausjärjestelmä varmistuu elokuun alussa.

Akatemiavalmentajien työnohjaukset ovat parillisilla viikoilla tiistaisin klo 9:00-11:00, näistä sovitaan valmennuksen kanssa yhteisesti.