Asiantuntijatoiminnot 

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntijatoiminnan kuvaus allaolevan linkin kautta

https://kihuenergia.kihu.fi/tuotostiedostot/julkinen/2021_vil_asiantunti_sel17_34464.pdf

Psyykkinen valmennus Etelä-Savon Urheiluakatemian toimintaympäristössä.

Etelä-Savon Urheiluakatemian nuorille sekä akatemiavalmentajille järjestetään psyykkisen valmennuksen luentoja. Urheilijalla on mahdollisuus psyykkisen valmennuksen henkilökohtaiseen tapaamiseen psyykkisen valmentajan Lotta Upanteen kanssa. Ole yhteydessä Etelä-Savon Urheiluakatemian koordinaattoriin saadaksesi yhteystiedot.

 

fysioterapeutti Tuula Sviili Mikkelin valmennusympäristössä

Maanantaisin klo 14:30-16:00 ja keskiviikkoisin klo 14:30-16:00 on Saimaa Stadiumilla fysiomme Tuula Sviilin fysiovalmennus. Valmennus toteutetaan yksilöllisesti, eli Tuula antaa vinkkejä treenaamiseen ennaltaehkäisevästi ja mahdollisiin kuntoutumistilanteisiin loukkaantumisten jälkeen. Voit siis hakea vinkkejä jonkin fyysisen osa-alueen kehittämiseen ennaltaehkäisevästi. Harjoittelu toteutetaan joko Saimaa Stadiumin kuntosalilla tai Active life lab:n tiloissa, Tuula määrittelee harjoitusympäristön urheilijan henkilökohtaisen tilanteen mukaisesti.

Tällä pyrimme luomaan urheilijalle kykyä löytää kehittämiskohteet ja ennaltaehkäisemään loukkaantumisten muodostumista.

Valmennukseen otetaan mukaan max 6-8 ennakkoon ilmoittautunut / kerta, jotta yksilöllinen ohjaus on mahdollista ja henkilökohtaiset ajat voidaan toteuttaa.

Maanantaille ja keskiviikolle pääsee kun ottaa yhteyttä Tuulaan puhelimitse (whatsup /soitto tms) 0505501828 tai s-postilla tuula.penttinen94@gmail.com . Yhteydenotto aina mielellään edellisen viikon perjantaihin mennessä.

Kerro Tuulalle ainakin seuraavat tiedot ilmoittautumisen yhteydessä:

Nimi:

Ikä:

Lajitausta/laji:

Valmentaja (ainakin akatemiassa):

missä vamma/kipu tuntuu/sijaitsee?

Kuinka kauan vamma/kipu on ollut?

Missä liikkeessä kipu tuntuu?

Onko levossa kipua?

Onko vammaa käyty näyttämässä lääkärillä, jos on, mitä ohjeita on saatu?

Voiko harjoitella vammasta huolimatta?

Alla Tuulan liikkuvuusvideo harjoittelun tueksi:

Testaus

Lukuvuodelle 2023-2024 urheilijoiden testaaminen tullaan keskittämään Tuula Sviilin ja lajien vastuuvalmentajien yhteiseen lajikohtaiseen urheilijoiden kehittämiseen. Testaamista tehdään niihin kohdealueisiin jotka yhteisesti päätettynä ovat mahdollisia seurata ja ne tukevat lajien omaa testauspatteristoa eivätkä ne ole päällekkäisiä lajien omien testien kanssa. Tällä toimintamallilla halutaan välttää päällekkäistä testaamista, ilman seurantaa.

Urheilijoiden ravitsemus

Urheilijoiden käyttöön on tuotettu tukimateriaalia urheiluravitsemuksesta Kasva urheilijaksi ja Kehity huippu-urheilijaksi -sisältöjen tueksi:

Urheilijan sähköisestä reseptikirjasta voi esimerkiksi napata reseptejä koulun kotitalousopetukseen, lähettää nuorten urheilijoiden vanhemmille tai jakaa urheilijoille itselleen kotiin testattavaksi. ​

Materiaali sisältää n. 30 reseptiä, joiden lähtökohtana on ruoanvalmistuksen helppous, riittävä energiansaanti sekä monipuolinen raaka-aineiden käyttö. Reseptikirja on tuotettu yhteistyönä Suomen Olympiakomitean, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian, Perho Liiketalousopiston sekä Marttaliiton kesken.​

 

Kaksi eri tiedostomuotoa:

Videoita

Kasva Urheilijaksi –kirjasarjan tueksi on valmistunut 4 ravitsemusaiheista videopätkää (á 3-5 min). Videot käsittelevät Kasva urheilijaksi-materiaalien keskeisiä aihepiirejä; ateriarytmiä, lautasmallia, välipaloja ja riittävää energiansaantia. Videoissa esiintyy verkostomme asiantuntijakommenttien lisäksi myös urheilijaesimerkkejä. Jokaisen videon lopussa on tietyt harjoituskirjan sivut mainittuna, jolloin videolla voi näppärästi alustaa oppituntia, ja myöhemmin jatkaa aiheen käsittelyä kirjan tehtävien muodossa. Videot löydät Olympiakomitean Youtube-tililtä ja Kasva urheilijaksi -soittolistalta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLbl9sxgtCOb6tEm4AhL4zH4zS_Vrqk3bs

 

Antidoping

Edellytämme urheilijoilta ja muilta toimijoilta reilua peliä ja puhtautta urheilussa.

SUEK materiaaleja alla olevista linkeistä:

Suomen antidoping säännöstö: https://suek.fi/antidopingtoiminta/saannot/sannostot-ja-standardit/

Urheilijoiden oikeudet velvollisuudet: https://suek.fi/antidopingtoiminta/dopingvalvonta/dopingtestaus/

KAMU-lääkehaku: https://kamu.suek.fi

ILMO – dopingrikkomuksen raportointikanava: https://ilmo.suek.fi

Puhtaasti paras verkkokoulutus: https://puhtaastiparas.fi/fi/login?returnUrl=/fi