Etelä-Savon Urheiluakatemiavalmennus Pieksämäellä 

Urheiluvalmennuksen tavoitteet ja toteutus

Tavoitteena on sovittaa yhteen kilpaurheilua harrastavien nuorten opiskelu ja kilpaurheilun harrastaminen

Urheiluvalmennus toteutetaan yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen ja Etelä-Savon Urheiluakatemian kanssa

Etelä-Savon Urheiluakatemian Pieksämäen toimintojen tarkoituksena on myös lisätä paikallista aktiivisuutta urheiluseuroissa ja luoda urheilijoille mahdollisuus kehittyä omalla paikkakunnallaan mahdollisimman pitkälle urheilijan urallaan.

Etuudet akatemiaurheilijoille. Etelä-Savon Urheiluakatemian Pieksämäen urheilijoilla mahdollisuus käyttää Pieksämäen uimahallia veloituksetta. Urheilijoiden nimilista on toimitettu vastaanottoon ja siinä todetaan käyttöoikeus käyntikertojen yhteydessä.

Oppilaitokset

Hiekanpään Yläkoulu

Henri Itkonen
henri.itkonen(at)pieksamaki.fi

Pieksämäen Lukio

Esedu Pieksämäki

Seurakuntaopisto

Akatemialajit

Pieksämäellä akatemiavalmennus järjestetään lajivalmennuksena yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa. Lukuvuodella 2023-2024 valmennus pyritään järjestämään Jääkiekossa, Salibandyssa ja Lentopallossa. Lajivalmennusryhmät toteutetaan, mikäli ryhmiin osallistuu riittävästi urheilijoita (noin 14).

Jääkiekko

Valmennuksesta vastaa Mikko hiltunen. Valmennus toteutetaan erillisen ohjelman mukaisesti, joka ilmoitetaan valmennusryhmän urheilijoille.

Mikko hiltunen
mikkohiltunen1(at)gmail.com

Salibandy

Salibandyn lajivalmennusta ei toteuteta lukuvuodella 2022-2023. 

 

Lentopallo

Lentopallon lajivalmennus ei toteuteta v.2022-23. Valmennus järjestetään kerran viikossa fysiikkavalmennuksena.

Maikki Kyröläinen
tsemppi.kyrolainen(at)gmail.com

Asiantuntijatoiminnat

Etelä-Savon Urheiluakatemian toteuttamat ominaisuustestit kaksi kertaa lukuvuoden aikana

  • Testeinä on Kasva Urheilijaksi testistä, Sisupunnerrus, Sisuvatsa, 2 kg kuntopallon heitto alakautta, 20 m nopeus paikaltaan sekä piip juoksu.  https://www.kasvaurheilijaksi.fi/ominaisuustesti
  • Urheilijoiden tulokset arvioidaan käyttämällä vertailupohjana Tanhuvaaran urheiluopiston testituloksia, joissa vertailupohjana on useita tuhansia testejä. Tulokset skaalautuvat sukupuolen ja iän mukaisesti. Testiin valmistautumista suositellaan.

Uimahallin käyttöoikeus veloituksetta Akatemiaurheilijoille. Uimahallin vastaanottoon toimitetaan urheilijoiden lista ja ilmoittautumalla nimellä vastaanotossa on oikeutettu veloituksettomaan käyntiin.

Hinnoittelu

Perus- ja 2.asteella olevat urheilijat

Mahdollisuus harjoitella akatemiavalmentajan johdolla keskimäärin kaksi kertaa viikossa oppilaitoksensa lukuvuoden aikana, Lukuvuosimaksu on 180€/lukuvuosi.

Mikäli lajivalmennusta järjestetään vain kerran viikossa lukuvuosimaksu on 90€/lukuvuosi

Lukuvuosimaksut laskutetaan kahdessa osassa syyslukukaudella 90€ ja kevätlukukaudella 90€, kerran viikossa olevassa lajivalmennuksessa 45€ syyslukukaudella ja 45€ kevätlukukaudella.

Henkilökohtainen lajivalmennus

Akatemiaan kuuluvilla urheilijoilla, joilla ei ole lajivalmennusta harrastamassaan lajissa, on myös mahdollisuus harjoitella omatoimisesti henkilökohtaisen valmentajan tekemän kausisuunnitelman mukaisesti akatemian harjoitteluaikoina. Harjoittelusta on sovittava koulun tai oppilaitoksen kanssa erillisesti. Akatemia ei peri henkilökohtaisessa lajivalmennuksessa olevilta lukuvuosimaksua. Hakemisen yhteydessä olkaa yhteydessä koordinaattori Kalle Hussoon kalle.husso@esliikunta.fi p.044-3410075, jotta voimme keskustella käytännöistä.

Harjoittelu voi tapahtua Pieksämäen kaupungin mahdollistamissa harjoittelupaikoissa, Etelä-Savon Urheiluakatemia ei voi kustantaa yksityisiä harjoittelupaikkoja.

Hakeminen urheiluvalmennukseen

  • Hakeminen akatemiavalmennukseen tapahtuu viimeistään 1.5.2023 mennessä sähköisellä lomakkeella (ks. linkki alla)
  • Akatemiaurheilijoilta edellytetään sitoutumista ja tavoitteellisuutta urheilussa sekä opiskelun ja koulun suorittamista hyvin. Mikäli Akatemiaharjoittelun ajankohtana on opiskelujärjestyksen mukaisia tunteja, oppilas on velvollinen sitoutumaan annettuihin opiskelu- ja koulutehtäviin ja suorittamaan ne sovitusti.