Asiantuntijatoiminnot

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntijatoiminnan kuvaus allaolevan linkin kautta

https://kihuenergia.kihu.fi/tuotostiedostot/julkinen/2021_vil_asiantunti_sel17_34464.pdf

Psyykkinen valmennus Etelä-Savon Urheiluakatemian toimintaympäristön urheilijoille

Etelä-Savon Urheiluakatemian nuorille suunnattua mentorointitiimi lukuvuodelle 2022-2023. 

Mentorointitiimi on perustettu lupaavien Etelä-Savolaisten nuorten urheilijoiden tukemiseksi. Tiimin on tarkoitus tukea urheilijana kasvua tarjoamalla työkaluja urheiluun ja opiskeluun liittyvien psyykkisten ominaisuuksien kehittämiseen. Lisäksi mentoritiimi tarjoaa ryhmään valituille nuorille urheilijoille verkostoitumismahdollisuuden muiden ryhmään valittujen tavoitteellisesti urheilevien nuorten kanssa.

Tiimiä vetää Etelä-Savosta lähtöisin oleva maajoukkueuimari Lotta Upanne. Lotta on juuri valmistunut psykologian kandidaatiksi Stirlingin yliopistosta, ja jatkaa psykologiaan liittyvän osaamisensa syventämistä ensi vuonna psyykkisen valmentajan erikoiskoulutuksella. Lotalla on lähes 15-vuoden kokemus kilpaurheilusta, jonka aikana hän on edustanut Suomea lukuisissa arvokilpailuissa.

Mentoritiimillä on seitsemän tapaamista Mikkelissä lukuvuoden 2022-2023 aikana. Tapaamisten aihepiirit liittyvät motivaatioon, kilpailuissa suoriutumiseen, identiteettiin sekä ajanhallintaan. Lisäksi työskentelyyn kuuluu erinäisiä tehtäviä tapaamisten välissä. Tiimiläisten on mahdollista vaikuttaa tapaamisten sisältöön, sillä tavoitteena on yhdessä tehdä kaikkia kehittävä kokonaisuus. Alustavat päivämäärät tapaamisille syyslukukaudella ovat maanantait 19.9., 10.10., 14.11., sekä 5.12 klo 14:30-16.

Tiimiin voivat hakea Etelä-Savon Urheiluakatemiaan kuuluvat yläkoulu- sekä toisen asteen ikäiset urheilijat. Toivomme, että hakija sitoutuu toimintaan koko mentorointikaudeksi. Lukuvuodelle 2022-2023 valitaan 8-12 urheilijaa hakemusten perusteella. Jätäthän hakemuksesi 31.8. mennessä. Tiimiin valituille urheilijoille ilmoitetaan viikolla 36.

Hakemus Etelä-Savon Urheiluakatemian mentorointitiimiin lukuvuodelle 2022-2023 alla olevan linkin kautta.

https://link.webropolsurveys.com/S/BBFDF8BD1964E51C

 

 

 

Urheilijoiden ravitsemus

Urheilijoiden käyttöön on tuotettu tukimateriaalia urheiluravitsemuksesta Kasva urheilijaksi ja Kehity huippu-urheilijaksi -sisältöjen tueksi:

Urheilijan sähköisestä reseptikirjasta voi esimerkiksi napata reseptejä koulun kotitalousopetukseen, lähettää nuorten urheilijoiden vanhemmille tai jakaa urheilijoille itselleen kotiin testattavaksi. ​

Materiaali sisältää n. 30 reseptiä, joiden lähtökohtana on ruoanvalmistuksen helppous, riittävä energiansaanti sekä monipuolinen raaka-aineiden käyttö. Reseptikirja on tuotettu yhteistyönä Suomen Olympiakomitean, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian, Perho Liiketalousopiston sekä Marttaliiton kesken.​

 

Kaksi eri tiedostomuotoa:

Videoita

Kasva Urheilijaksi –kirjasarjan tueksi on valmistunut 4 ravitsemusaiheista videopätkää (á 3-5 min). Videot käsittelevät Kasva urheilijaksi-materiaalien keskeisiä aihepiirejä; ateriarytmiä, lautasmallia, välipaloja ja riittävää energiansaantia. Videoissa esiintyy verkostomme asiantuntijakommenttien lisäksi myös urheilijaesimerkkejä. Jokaisen videon lopussa on tietyt harjoituskirjan sivut mainittuna, jolloin videolla voi näppärästi alustaa oppituntia, ja myöhemmin jatkaa aiheen käsittelyä kirjan tehtävien muodossa. Videot löydät Olympiakomitean Youtube-tililtä ja Kasva urheilijaksi -soittolistalta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLbl9sxgtCOb6tEm4AhL4zH4zS_Vrqk3bs

 

Antidoping

Edellytämme urheilijoilta ja muilta toimijoilta reilua peliä ja puhtautta urheilussa.

SUEK materiaaleja alla olevista linkeistä:

Suomen antidoping säännöstö: https://suek.fi/antidopingtoiminta/saannot/sannostot-ja-standardit/

Urheilijoiden oikeudet velvollisuudet: https://suek.fi/antidopingtoiminta/dopingvalvonta/dopingtestaus/

KAMU-lääkehaku: https://kamu.suek.fi

ILMO – dopingrikkomuksen raportointikanava: https://ilmo.suek.fi

Puhtaasti paras verkkokoulutus: https://puhtaastiparas.fi/fi/login?returnUrl=/fi